Γιατί το SSL είναι τόσο σημαντικό

ssl-importance-giati-xreiazetai
Μάλλον έχετε ακούσει για αυτά τα τρία μικρά γράμματα πριν, αλλά ξέρατε ότι μπορούν πραγματικά να ωφελήσουν τη ιστοσελίδα σας; Πριν μιλήσουμε για το πώς θα σας βοηθήσει ένα πιστοποιητικό ασφαλείας, ας δούμε τι είναι ακριβώς το SSL. Το Secure Sockets Layer ή SSL, είναι ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας μεταξύ υπολογιστών. Με άλλα λόγια, σας βοηθά να διατηρείτε εξαιρετικά ασφαλείς τις ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, πληροφορίες πιστωτικής κάρτας, τραπεζικά διαπιστευτήρια κ.ά. Με λίγα λόγια, κάθε πληροφορία που αποθηκεύει ο ιστότοπός σας και οτιδήποτε εσείς και οι χρήστες σας θέλετε να παραμείνει ασφαλές. Έχετε παρατηρήσει το μικρό λουκέτο πριν από τη διεύθυνση URL σε μια ιστοσελίδα; Αυτό συμβολίζει ότι ένας ιστότοπος έχει εγκαταστήσει ένα πιστοποιητικό ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί SSL κοιτάζοντας την ίδια τη διεύθυνση URL. Αν ξεκινά με το https αντί για το http, γνωρίζετε ότι ένα πιστοποιητικό ασφαλείας είναι εγκατεστημένο.

Βασικός λόγος ύπαρξης πιστοποιητικών ασφαλείας

Στο παρελθόν, το SSL ήταν σημαντικό για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας και την ασφαλή αποθήκευση πληροφοριών. Αυτό είναι απίστευτα ευεργετικό (και ουσιαστικά απαιτείται) για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ιστότοπους που χειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες. Στις μέρες μας όμως ακόμη και ως κάτοχος μιας απλής ιστοσελίδας, με την συνεχή αύξηση των ανταλασσόμενων πληροφοριών στο διαδίκτυο, δεν θέλετε να διακυβεύονται οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα σας.

Τα πιστοποιητικά ασφαλείας ως μέσο επίδειξης αξιοπιστίας

Ένα άλλο πλεονέκτημα του είναι ότι βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους χρήστες σας. Προτού μπορέσετε να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας, πρέπει να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον ιστότοπό σας ή / και την επιχείρησή σας. Έτσι, η αρχή πιστοποίησης (τον οργανισμό έκδοσης πιστοποιητικών) επαληθεύει ότι είστε πράγματι το νομικό πρόσωπο που λέτε ότι είστε. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε εγκατεστημένο ένα πιστοποιητικό ασφαλείας, οι επισκέπτες μπορούν να σας εμπιστεύονται, καθώς επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία σας. Και υποθέτουμε ότι θέλετε να δημιουργήσετε αυτή την εμπιστοσύνη με τους χρήστες σας.

Η χρήση πιστοποιητικών SSL ενισχύει το SEO

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο το SSL είναι σημαντικό για τον ιστότοπό σας είναι το SEO ή αλλιώς η κατάταξη στης ηχανές αναζήτησης. Η Google ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2017 θα χαρακτηρίζει ιστότοπους που δεν έχουν εγκατεστημένο πιστοποιητικό ασφαλείας SSL ως ανασφαλείς. Επομένως, αν ο ιστότοπός σας δεν έχει εγκατεστημένο SSL, μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά η επισκεψιμότητα και η κατάταξη σας. Το διαδίκτυο εξελίσσεται συνεχώς ως προς την ασφάλεια των χρηστών του. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το είδος του ιστοχώρου που διατηρείτε η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL είναι επιτακτική. Το SSL διατηρεί τις πληροφορίες σας ασφαλείς, βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους χρήστες σας και διατηρεί τον ιστότοπό σας σύγχρονο.

Εξασφαλίστε ασφάλεια και αξιοπιστία για την ψηφιακή σας παρουσία.

Η SecureWeb παρέχει την εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL χωρίς επιπλέον κόστος για όλες τις ιστοσελίδες και e-shop που δημιουργούμε.