Πως να επιλέξετε το σωστό Domain Name

Domain-Name-Keyword-Anlaysis

Το πρώτο στάδιο για την ηλεκτρονική παρουσία σας στο διαδίκτυο είναι το όνομα της σελίδας σας ή αλλιώς το Domain Name σας. Η διαδικασία επιλογής “σωστού” domain name διαρκεί αρκετό καιρό. Σκεφτείτε ότι, το όνομα της σελίδας θα σας ακολουθεί καθόλη την διάρκεια λειτουργίας της ιστοσελίδα σας. Για το λόγο αυτό, η επιλογή του Domain Name είναι αναμφισβήτητα σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Στην συνέχεια του άρθρου, σας παραθέτουμε τις 4 στρατηγικές για να διαλέξετε ένα αποτελεσματικό domain για την επωνυμία σας:

Τα 4 βήματα για την σωστή επιλογή Domain Name:

1. Καταγραφή των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρονται.

Μελετήστε τις υπηρεσίες που παρέχετε, και αποφασίστε ποιες είναι οι υπηρεσίες που θέλετε να προωθήσετε. Ένα όνομα χώρου έχει πολύ περιορισμένο διαθέσιμο χώρο, ενώ τα πολύ μεγάλα ονόματα θα πρέπει να αποφεύγονται. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είστε αρκετά ξεκάθαροι και αποφασισμένοι, ως προς τις υπηρεσίες που θέλετε να προβάλετε περισσότερο. Εάν το domain name σας περιέχει με σαφή τρόπο τις υπηρεσίες που προσφέρετε, οι πελάτες σας θα είναι σίγουροι ότι στην ιστοσελίδα σας θα βρουν αυτό που καθόρισε την ονομασία της!

2. Έρευνα στις μηχανές αναζήτησης.

Πριν αγοράσετε το όνομα σας, κάντε μία λίστα λέξεων-κλειδιών στις μηχανές αναζήτησης που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να σας βρει στο διαδίκτυο. Αυτή η λίστα θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες των υπηρεσιών που θέλετε να προβάλετε στους πελάτες σας. Με βάση τις λέξεις αυτές, κάντε μια μικρή έρευνα και για τους ανταγωνιστές σας. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός; Αν ναι, τότε ίσως να ξανασκεφτείτε την επιλογή αυτού του domain. Με ένα σωστό Domain Name που περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πελάτες για την υπηρεσία σας, μπορείτε να προσελκύετε περισσότερους πελάτες ευκολότερα, καθώς θα έχετε καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αν λόγω χρόνου ή άλλων δυσκολιών δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εν λόγω έρευνα, η ομάδα μας δίνει την λύση με την υπηρεσία Keyword Analysis .

3. Επιλογή σωστής κατάληξης ονόματος χώρου.

Επιλέξτε την σωστή κατάληξη ονόματος χώρου για την ιστοσελίδα σας. Αναρωτηθείτε το εξής: Ποιος είναι ο σκοπός του website μου; Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει διαφορά ανάλογα τον τύπο της ιστοσελίδας που θα αναπτύξετε και το κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε. Εάν θέλετε να προσεγγίσετε επισκέπτες από το εξωτερικό, η κατάληξη σε .gr ακόμα και στην Αγγλική γλώσσα δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Αντιθέτως, αν σκοπεύετε στο μέλλον να επεκταθείτε στο εξωτερικό, καλύτερα θα ήταν να αγοράσετε από τώρα το όνομα σας με την κατάληξη .com. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε 2ο project ή να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες αλλαγές και ρυθμίσεις όταν χρειαστεί. Τέλος, αν δεν σκοπεύετε να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας για κάποιον οργανισμό ή για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τότε οι καταλήξεις .org και .edu αντίστοιχα δεν είναι για εσάς.

4. Έρευνα στις αγορές ονομάτων χώρου.

Ένα όνομα που περιγράφει ακριβώς τις υπηρεσίες σας δίνει στον επισκέπτη μια σαφή εικόνα για τον ιστότοπο σας. Πολλοί όμως, θέλουν το κάτι παραπάνω για το όνομα της ιστοσελίδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα εύηχο συνοδευτικό ή ένα χαρακτηρισμό που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Σας προτείνουμε να κάνετε μία έρευνα στις διαθέσιμες λίστες Domain Name που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Στις οργανωμένες και ανανεωμένες αγορές domain name που συνεχώς αναπτύσσονται, μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις για το όνομα της ιστοσελίδας ή του e-shop σας. Ακόμα και να μην αγοράσετε κάποιο όνομα που θα δείτε, ενδεχομένως να πάρετε κάποια ωραία ιδέα για την ιστοσελίδα σας.