Γιατί να φτιάξετε ιστοσελίδα & E-shop με WordPress

e-shop-me-woocommerce-wordpress
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της BuiltWith, το 39% όλων των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων τροφοδοτείται από το WooCommerce και το WordPress – πάνω από 1,5 εκατομμύρια ενεργά καταστήματα. Προσθέστε τη χρήση πρόσθετων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου που υποστηρίζονται από το WordPress και τις 17.6 εκατομμύρια ζωντανές τοποθεσίες του CMS (πάνω από το 26% του συνόλου του διαδικτύου!), Και προφανώς δεν υπολογίζουμε τα αμέτρητα downloads της εφαρμογής. Οι προγραμματιστές και οι δημιουργοί των καταστημάτων δεν επιλέγουν μόνο να συνεργάζονται με το WordPress επειδή είναι δωρεάν (αν και είναι) ή επειδή “όλοι οι άλλοι το χρησιμοποιούν” (αν και ισχύει). Υπάρχουν μερικοί αρκετά πειστικοί λόγοι για τους οποίους το WordPress έχει ανέβει στην κορυφή των charts.

Καταστήματα με WordPress – WoοCommerce

Τα καταστήματα που υποστηρίζονται από το WordPress έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτά που υπάρχουν σε άλλες πλατφόρμες. Και αυτά τα πλεονεκτήματα τους επιτρέπουν να εργάζονται γρηγορότερα, να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα και τελικά να γίνονται πιο επιτυχημένα από τους ομολόγους τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς πειστικούς λόγους για τους οποίους τα καταστήματα που λειτουργούν στο WordPress έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Από φιλοξενία σε plugins, ολόκληρο το κατάστημα είναι 100% υπό τον έλεγχό σας Όταν δημιουργείτε ένα κατάστημα χρησιμοποιώντας μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα (π.χ. Shopify), ουσιαστικά πληρώνετε για να ενοικιάσετε το χώρο σας από κάποιον άλλο. Οι φιλοξενούμενες πλατφόρμες μπορούν επίσης να περιορίσουν την ικανότητά σας να προσαρμόσετε την εμφάνιση του καταστήματος σας ή να πουλήσετε συγκεκριμένα είδη προϊόντων ή υπηρεσιών.

Η ευελιξία ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου

Η ομορφιά του WordPress είναι ότι είναι εντελώς υπό τον έλεγχό σας. Επιλέγετε πού να φιλοξενήσετε το κατάστημά σας, πώς θέλετε να εξετάσει και πώς θέλετε να το επεκτείνετε. Το WordPress είναι ευέλικτο από πάνω προς τα κάτω – φιλοξενία, περιεχόμενο, επεκτασιμότητα και σχεδιασμός. Όταν δημιουργείτε ένα κατάστημα με το WordPress, έχετε τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της εμπειρίας. Όταν κάνετε λήψη ενός θέματος, μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν η φιλοξενία σας φαίνεται αργή, μπορείτε να την αναβαθμίσετε ή απλά να αλλάξετε πάροχο. Δεν είστε ποτέ “κολλημένοι” με τίποτα. Αν αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει πλέον η διεύθυνση URL σας, μπορείτε να την αλλάξετε. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο πρόσθετο, μπορείτε να βρείτε αντικαταστάτη. Το WordPress δεν είναι σαν τα custom made CMS (τα λεγόμενα “από την αρχή”) ή τις φιλοξενούμενες πλατφόρμες που σας δίνουν μια μοναδική επιλογή και συνδέουν εσάς και την τσέπη σας με αυτό για πάντα. Αν αποφασίσετε ποτέ να μετακομίσετε σε διαφορετική πλατφόρμα, δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να πάρετε τα δεδομένα σας μαζί σας. Το WordPress σας επιτρέπει να εξάγετε όλο το περιεχόμενό σας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και των σελίδων, σε εύχρηστη μορφή XML, ενώ τα προϊόντα σας στο WooCommerce μπορούν να αποθηκευτούν ως CSV. Υπάρχει επίσης μια διαθέσιμη επέκταση για την εξαγωγή των παραγγελιών και των δεδομένων πελατών σας. Ανεξάρτητα από τα σχέδια σας, όταν ξεκινάτε με το WordPress, τα δεδομένα του καταστήματος σας είναι δικά σας (και μόνο) για πάντα.

Αμέτρητες δυνατότητες επεκτάσεων

Υπάρχουν εκατοντάδες plugins και επεκτάσεις για κάθε σας ανάγκη. Με το WordPress μπορείτε να προσθέσετε όση λειτουργικότητα επιθυμείτε μέσω της χρήσης plugin και επεκτάσεων. Ο κατάλογος plugin στο WordPress.org είναι γεμάτο με χιλιάδες (πάνω από 46.000, μέχρι σήμερα) εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν από σύνθετα plugins SEO, μέχρι τα απλά widget και όλα τα ενδιάμεσα. Εάν μπορείτε να το σκεφτείτε, υπάρχει πιθανώς ένα plugin για αυτό. Τα καταστήματα μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή τους. Ορισμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σας εξασφαλίζουν ένα ισχυρό κατάστημα, αλλά ο σχεδιασμός εξαρτάται από εσάς – πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Άλλες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προκαθορισμένων θεμάτων, αλλά εάν θέλετε να κάνετε μικρές αλλαγές ή να πάρετε έστω και για λίγο το τιμόνι της ιστοσελίδας; Καμία πλατφόρμα δεν είναι πιο εύχρηστη από το WordPress. Οι ισχυρές επιλογές θεμάτων που ενσωματώνονται στο WordPress επιτρέπουν στα καταστήματα να αλλάζουν την εμφάνισή τους όπως σας αρέσουν και χωρίς μεγάλες επενδύσεις ή χρόνο. Θέλετε το κατάστημά σας να φαίνεται διαφορετικό; Aλλάξτε το θέμα σας. Δεν είναι ευχαριστημένοι με τα χρώματα; Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η ευελιξία συνεχίζεται ακόμη και όταν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος έχει εγκατασταθεί σε μια διάταξη με την οποία είναι ευχαριστημένος. Η τοποθέτηση ενός διαφημιστικού banner σε μια πλαϊνή μπάρα ή το υποσέλιδο απαιτεί μόνο μερικές απλές διαδικάσιες

Εύκολη διαχείριση

Η ενσωματωμένη διαχείριση περιεχομένου επιτρέπει την απίστευτη και εύκολη δημιουργία προϊόντων και σελίδων. Οι άνθρωποι που έχουν ακούσει για το WordPress (ή ακόμα και το χρησιμοποίησαν!) Ως πλατφόρμα blogging αμφισβητούν μερικές φορές τη χρήση του για να τρέξει ένα κατάστημα. Αυτό που συνήθως δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι ενσωματωμένες δυνατότητες δημοσίευσης είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δημιουργεί μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Το WordPress δίνει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να δημιουργεί και να δημοσιεύει περιεχόμενο αποτελεσματικά. Για ένα κατάστημα, αυτό μεταφράζεται σε προϊόν, κατηγορία και σελίδες προορισμού που μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα, να φαίνονται όμορφα και να μπορούν να τροποποιηθούν ή να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή για οποιονδήποτε λόγο. Ορισμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτούν γνώσεις HTML για τη δημιουργία όμορφων σελίδων προορισμού. Ακόμα, μπορεί να έχουν αραιές οπτικές εκδόσεις που δεν σας επιτρέπουν να δημιουργείτε σελίδες προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τουλάχιστον όχι χωρίς να γνωρίζετε κώδικα ή να προσλαμβάνετε έναν προγραμματιστή. Με το WordPress, ωστόσο, μπορείτε εύκολα να εξοικειωθείτε με τη διαχείριση του καταστήματος σας. Το κερασάκι στην τούρτα: με το WooCommerce, μπορείτε να πουλάτε οτιδήποτε, οπουδήποτε

Το τελικό συμπέρασμα?

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα με το WordPress και πολλές λύσεις για την πώληση στο διαδίκτυο, πιστεύουμε ότι το WooCommerce είναι η καλύτερη επιλογή γιατί σας επιτρέπει να πουλάτε οτιδήποτε, οπουδήποτε – όμορφα. Το WooCommerce σάς δίνει τη δυνατότητα να πουλάτε πολλαπλούς τύπους προϊόντων, όπως: Φυσικά αγαθά Στοιχεία με πολλαπλές παραλλαγές (διαφορετικά μεγέθη, χρώματα κ.λπ.) Ψηφιακές λήψεις Επιπλέον, προσθέτοντας διάφορες πληρωμένες επεκτάσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως την πώληση: Δωμάτια σε ξενοδοχείο ή σε άλλη τοποθεσία Συνδρομές σε ψηφιακά ή φυσικά αντικείμενα Μέλη Εισιτήρια σε εκδηλώσεις Δεν έχει σημασία τι θέλετε να πουλήσετε στο κατάστημά σας, μπορείτε να το κάνετε με το WooCommerce και το WordPress. Η SecureWeb εξειδικεύεται στην κατασκευή και την υποστήριξη κάθε είδους ιστοσελίδας και e-shop στα παραπάνω δημοφιλή CMS.